Laurens Melenhorst combineert zijn passies

Persoonlijke aandacht bij Anytime Fitness

“Hier kan ik mijn twee grootste passies combineren. Sporten èn mensen helpen. Heb in mijn jeugd nog even gevoetbald, maar fitness al van jongs af aan. Daarom heb ik ook de opleiding sport en bewegen gedaan”, vertelt Laurens Melenhorst, eigenaar van fitnesscentrum Anytime in Vaassen.

De meeste Vaassenaren zullen de sporters weleens bezig hebben gezien door de ruiten van de voormalige AH supermarkt. Buiten is slechts een glimp van het sportmekka te zien. Binnen valt de grote variatie aan toestellen op, waar leden 24 uur per dag toegang tot hebben. “Ik heb jaren op een sportschool in Apeldoorn gewerkt. Heb daar echt alles gedaan, maar het lesgeven vond en vind ik het leukste. Mijn droom was het starten van een eigen onderneming en het concept van Anytime sprak mij enorm aan. Kleinschalig met persoonlijke aandacht voor de mensen. Want hoewel bij sommige mensen het idee heerst dat je hier puur zelfstandig sport, is er veel begeleiding. Elke ochtend van 9 tot 12 en elke avond van 6 tot 10. Alleen op zaterdag niet”, licht Laurens toe.

Omdat hij het meest geniet van lesgeven (en omdat er gelukkig voor hem ook veel belangstelling voor is) staan er diverse groepslessen op het programma. Naast Laurens zijn er nog drie gekwalificeerde trainers bij Anytime actief. “We maken voor iedereen een persoonlijk beweegplan en geven indien gewenst ook voedingsadvies.”

De locatie is Vaassen heeft hij na een uitgebreide zoektocht in de wijde omgeving gevonden. “Ik heb enkele jaren in Vaassen gewoond en het dorp spreekt mij enorm aan. Momenteel woon ik in Apeldoorn, heb mijn vrouw Suzanne leren kennen toen we daar samen bij de sportschool werkten. Zij is ook fitness instructrice, maar wilde een andere kant op. Nu is ze logopediste. Samen hebben we een zoon. Mike is tweeënhalf en heeft hier in de zaak de noodknoppen al ontdekt. Belde ineens het beveiligingsbedrijf terwijl we samen in Vaassen waren. Bleek Mike dus een knop ingedrukt te hebben”, vertelt Laurens met een lach. “Voor Mike is dit één grote speeltuin. Spelen met mijn kind is prachtig. Daar geniet ik van als ik vrij ben. Op vakantie ook. Samen kunnen we heerlijk luieren, maar daarnaast actief bezig zijn. Ik neem altijd een mobiel fitnessapparaat mee. Ben daarmee vaak nog meer aan het sporten dan in het dagelijks leven.”

Laurens en Suzanne hebben beiden weinig tijd voor hobby’s. “Mijn werk is eigenlijk mijn grootste hobby. Ik probeer naast het fitnessen nog hard te lopen, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Waar we beiden echt van genieten is duiken. De onderwaterwereld is geweldig. Daar ben ik echt gefascineerd door. Heb thuis een groot aquarium van twee meter lang met discusvissen. Ben begonnen met een aquarium van zestig centimeter, is nu iets groter. Als we duiken, maken we weinig foto’s. Het gaat echt om de beleving. Met elkaar op een boot weg en samen duiken. Daarna vertellen over het avontuur. Ik heb in Mexico en Australië mijn brevetten gehaald. Niet tegelijk met mijn hele knappe vrouw, maar zij geniet ook van het duiken.”

Voor de toekomst heeft Laurens zowel zakelijk als privé enkele dromen. “Nog een keer vader worden lijkt me geweldig. Wat de zaak betreft denk ik aan meerdere filialen. Wel hier in de regio. Fitnesstrainer zijn en lesgeven blijft fantastisch. Ik ben ook personal trainer. Maar later zie ik mijzelf meer met een rol op de achtergrond. Meer regelen, minder trainingen geven. Anytime groeit hard, heeft nu in Nederland 59 vestigingen en daar komen er binnenkort nog vijftien bij. Wereldwijd zijn er 3300. Als we op vakantie zijn, zoeken we het niet op. Maar soms kijken we wel even bij een ander bedrijf binnen.”