Angela Hamer geniet intens van diversiteit

‘Ondernemen is met de paplepel ingegoten’

Angela Hamer (31 jaar) had van jongs af aan de droom om een eigen zaak te beginnen, maar toch ging het sneller dan zelfs zij had verwacht. “Ik dacht echt niet dat ik op mijn 21ste al een eigen zaak zou hebben, maar het pand aan de Dorpsstraat 58 kwam vrij. In 2007 had ik mijn opleiding afgerond en was al begonnen met het schrijven van een bedrijfsplan.”

Na het besluit om de winkelruimte van Joop van der Haar over te nemen was er nog tijd genoeg om alle plannen verder uit te werken. “Uiteindelijk ben ik in februari 2009 gestart. In eerste instantie vooral gefocust op dameskleding. Heb de modeopleiding gedaan, kan ontwerpen en kleding maken. Maar het hebben van een eigen winkel was eigenlijk altijd het doel. Tenslotte is het ondernemen mij met de paplepel ingegoten.” Vader Frans en broer Maickel runnen de Jumbo in het dorp.

Met Fifty8 wist Angela binnen een paar jaar een vaste klandizie aan zich te binden, maar toch droomde ze van meer. “Mode combineren met wonen. Het bieden van een lifestyle. Door de verbouwing van de Jumbo kon ik daar meer ruimte krijgen. Het is de ideale plek om als bedrijf te groeien. Zo heb ik bijvoorbeeld van Zuss de kleding, maar ook agenda’s. Als ik de sfeer van de winkel moet omschrijven denk ik aan stoer, industrieel en betaalbaar.”

Ze geniet intens van de diversiteit in het werk. “Van de inkoop tot de marketing en natuurlijk het contact met klanten. Echt het hele traject van begin tot eind. Je ziet de uitwerking van wat je inkoopt. Ik hoop altijd dat mensen blij en enthousiast de winkel uitgaan.” In de loop der tijd heeft Angela Hamer een vast team van zes dames om zich heen verzameld die dezelfde passie voor het vak hebben. “Het is een mooie mix van leeftijden en interesses. Ze hebben net als ik gevoel voor het geven van advies en bouwen een persoonlijke band op met de klanten, die mede daardoor graag terugkomen.”

Door dit goede team om zich heen heeft Angela de afgelopen tijd met een gerust hart enige afstand kunnen nemen. Samen met haar partner Stephan Veldwijk kreeg ze zo’n twee maanden geleden zoon Levon. De tweejarige Fayan is een trotse grote broer. Het jonge gezin geniet ontzettend van het buitenleven. “We hebben drie ezels en twee schapen in de wei naast ons huis. Fayan is een echt buitenkind, die sjouwt zo tussen de dieren door. Verder tuinieren we graag, hoewel de tuin redelijk onderhoudsvrij is. En ik ben dol op koken en bakken.” Partner Stephan werkt bij een Honda-dealer. “Auto’s zijn echt zijn passie. We hebben een oldtimer Jeep waar we graag mee toeren. De omgeving is hier prachtig met de afwisseling tussen weilanden en bossen. En natuurlijk doen we altijd een tussenstop voor een bakje koffie of een ijsje.” Ook in de vakanties trekt het gezin er graag op uit. “Nederland is hartstikke mooi. We kamperen met de caravan, vaak richting zee. Bijvoorbeeld Texel of naar Zeeland.”

Maar bovenal genieten ze van het eigen dorp. Stephan is geboren in Niersen en Angela woont haar hele leven in Vaassen. “Het kleinschalige zorgt voor gezelligheid. Dat alles zo dicht bij elkaar ligt is fijn. Er zijn hier zoveel leuke eigen winkels, in steden zie je toch meer ketens. Ik hoor vaak van vakantiegangers dat ze blij verrast zijn over ons mooie dorp. Ze zeggen regelmatig over de winkels in Vaassen ‘zoiets hebben wij bij ons niet’. Toch een mooi compliment”, besluit Angela Hamer.

Tekst: Dorien Schreurs