Donderdag 12 oktober staat de Jaarmarkt in Vaassen weer op het programma. Ondertussen een vertrouwd beeld in het centrum van Vaassen. De Dorpsstraat en Jan Mulderstraat zullen weer gevuld staan met stands en verkopers van allerlei pluimage en artikelen.

In tegenstelling met een aantal jaren geleden, start de markt wat later en gaat ook wat langer door. Dat heeft alles te maken met het helaas verloren gaan van de historische Paardenmarkt die hieraan gekoppeld was. De tijden zijn daarom de laatste jaren aangepast van 10.00 tot 16.00 uur ’s middags, zodat het publiek ook na de middag nog ruim de tijd heeft om de Jaarmarkt te bezoeken. Gunstiger voor de horeca en winkels in het centrum.

Natuurlijk is de Molen die dag open voor bezichtiging, kan men in De Wieken weer foto’s bekijken van Vaassen “Vroeger en nu” en vanaf 12.30 uur gezellig stamppot komen eten.
Het Historisch Museum opent die dag ook extra haar deuren voor het publiek.

De Kermis op het Marktplein, waar vooral de jeugd interesse in heeft, mag natuurlijk ook niet ontbreken. Het één en ander wordt dit jaar opgeluisterd met Meneer Brekebeen die voor hilariteit en een muzikale noot zorgt, samen met een draaiorgelman die een gezellig deuntje laat horen om de sfeer van de markt te ondersteunen.

Voor vele oud Vaassenaren is dit een gelegenheid om die dag weer oude bekenden te ontmoeten en te kijken wat er zoal te koop is in Vaassen. De ervaring leert dat er uit de gehele regio interesse is in dit evenement en het nog steeds goed bezocht wordt, ondanks dat de opzet een aantal jaren geleden veranderd is. Natuurlijk valt of staat zo’n gebeuren ook met de weersomstandigheden, maar tot nu toe heeft de Jaarmarkt nog altijd van geluk mogen spreken, wat dit betreft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Streek Evenementen, tel. 0578-692648 of info@streekevenementen.nl